وبلاگ

نوشته ها

تشخیص سنگ مرمریت و ویژگی های آن

آیا وقت خواندن مقاله را ندارید؟
می توانید به راحتی پادکست این مقاله را گوش دهید.

سنگ مرمریت از خانواده مرمر بوده ولی هیچ شباهتی با هم ندارند سنگ مرمریت سنگ بر اثر دگرگونی به سه دسته مختلف مرمریت چینی، مرمریت کریستال و مرمریت ابر و باد تقسیم بندی می شوند و با توجه به کانی هایی که داراست در انواع رنگ های مختلفی یافت می شوند. هزینه بسیار مناسب این نوع سنگ ها سبب پرتقاضا و پرکاربرد بودن آن در فضاها و نماهای داخلی ساختمان ها شده است.

آشنایی با سنگ مرمریت

سنگ مرمریت از دسته سنگ های رسوبی بوده که از متامورفیسم سنگ های رسوبی تولید و به دست می آید. با توجه به درجه متامورفیسم و رشد کریستالها امکان تشکیلی سنگ های تزئینی مختلف با نام های متفاوت در ابعاد ریز و درشت وجود دارد که به دسته مرمریت های درشت بلور، خاکستری روشن یا سفید، کریستال و به مرمریت های کریستال سفید نیز به اصطلاح سنگ چینی می گویند. سنگ مرمریت در رنگ بندی های مختلفی با توجه به کانی های تشکیل دهنده آن به یکدست تولید و عرضه می گردد امروزه با توجه به انواع متنوع این سنگ از نظر رنگ و بازه قیمت فروش بسیار بالایی را دارا بوده و با توجه به استاندارد هر واحد تولیدی دسته بندی می شود. از جمله ویژگی های سنگ مرمریت می توان گفت در مقایسه با سنگ های تراورتن از چگالی بالاتری برخوردار بوده و اغلب بدون تخلخل تهیه و تولید می شوند.

از این رو کاربرد سنگ مرمریت در زمینه های مختلفی قابل مشاهده می باشد. سنگ مرمریت یا همان ماربل از تراکم رسوبات کربنات کلسیم حاصل شده و جزء سنگ های رسوبی شیمیایی می باشد در برخی مواقع می توان فسیل هایی دریافت این نوع سنگ مشاهده نمود که به دو دسته سنگ آهکی فسیل دار و سنگ آهکی متراکم شناخته شده که در بافت متوسط و شکری ریز یافت می شوند. با توجه به ویژگی های منحصر بفرد این سنگ ها، استفاده در ساختمان های بلند مناسب نبوده و به منظور نصب سنگ مرمریت از روش اسکوپ کردن بهره مند می شوند.

سنگ اسلب مرمریت

بافت ساختاری سنگ مرمریت

سنگ مرمریت بر اساس شدت دگرگونی سنگ مادر به سه دسته تقسیم بندی می شود که سنگ کریستال، سنگ ابری و سنگ چینی از جمله این سه دسته بوده و هریک دارای ویژگی های متنوعی می باشند.

سنگ مرمریت چینی: بافت بلورین این سنگ ها، دانه ریز و هم اندازه بوده و در سه نوع چینی سفید، چینی کریستال، چینی خاکستری در مناطقی با دگرگونی با شدت پایین تشکیل می شود.

سنگ مرمریت کریستال: بافت این سنگ دارای دانه های درشت و هم اندازه بوده و در مناطقی که شدت دگرگونی در آن زیاد تا متوسط می باشند، خاص می شوند.

سنگ مرمریت ابری: دارای نوارهای غیر موازی از تجمع کانی های تیره و روشن تشکیل شده و در اثر دگرگونی هایی با دمای بسیار بالا حاصل می شوند.

سنگ مرمریت اسلب

مهم ترین ویژگی های سنگ مرمریت

همانطور که اشاره کردیم سنگ مرمریت بدون تخلخل بوده و در نتیجه آب کمتری را به خود جذب می کنند با توجه به این موضوع می توان گفت خاصیت چسبندگی این سنگ ها بسیار کم بوده و از این رو نمی توان به راحتی برای نمای ساختمانها از سنگ مرمریت استفاده نمود. اغلب سنگ های مرمریت در رنگ سفید یافت می شود اما به دلیل وجود کانی های رنگی در بافت آن می توان در انواع رنگ های متفاوتی نیز مشاهده نمود. سنگ مرمریت مشکی یکی از سنگ های محبوب نمای داخلی است. تراکم این سنگ ها در مقایسه با سنگ های تراورتن بسیار زیاد بوده و با توجه به چگالی بالای سنگ مرمریت می توان گفت از وزن زیادی برخوردار می باشند. از دیگر ویژگی های این سنگ بی نظیر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • به دلیل مصرف سگمنت کمتر دارای شکستگی می باشند
  • قیمت این نوع سنگ ها در مقایسه با گرانیت ها بسیار مناسب می باشد
  • در انواع بافت، رنگ بندی و کیفیت مختلفی یافت می شود
  • ذخایر این سنگ ها در کشور در مقایسه با مرمریت های کشور ایتالیا و ترکیه بسیار بیشتر می باشد

مزایای مرمریت به عنوان سنگ نمای داخلی

سنگ مرمریت با فشردگی و دوام بسیاری که داراست برای پوشش کف ساختمان و بناها بهترین و باکیفیت ترین سنگ های داخلی می باشد. این سنگ ها به دلیل مقاومت پایینی که در برابر باران های اسیدی، گازها و هوازدگی دارند از این رو برای استفاده در نمای داخلی بنا ها بهترین گزینه به شمار می روند و کمتر شاهد نصب این سنگ ها در نمای بیرونی بناها می باشیم. از دیگر مزیت های استفاده از مرمریت در فضای داخلی می توان به استحکام و مقاومت بالا در برابر فرسایش و آتش گرفتگی، زیبایی بیشتر در مقایسه با دیگر سنگها و ارزش بالایی که دارد، اشاره نمود. افراد می توانند از رنگ های قرمز، سیاه، صورتی، زرد روشن و ترکیبی از دیگر رنگ ها را استفاده از سنگ های مرمریت به عنوان سنگ نمای داخلی ساختمان خود استفاده کنند.

  • عدم وجود خلل و فرج
  • به دلیل تخلخل بسیار کم مناسب استفاده در کف هاف پله ها و نماهای داخلی
  • داشتن جلای مناسب و سایش پذیر بودن
  • قابلیت کاربرد در نماهای مدرن و کلاسیک
  • داشتن هزینه بسیار مناسب با توجه به کیفیت و کارایی بالا

سنگ اسلب مرمریت ابر و بادی کریستال

تفاوت مرمر با مرمریت

اغلب مردم سنگ مرمریت را با هم خانواده اش یعنی سنگ مرمر اشتباه می گیرند در حالی که می توان گفت هیچ شباهتی بین این دو سنگ وجود ندارد. سنگ های مرمر از تغییر سنگ تراورتن تشکیل می شوند این سنگ های در شرایط حاصل می شوند که دگرگونی ناحیه ای با تبلور کانی های اولیه سنگ همراه باشد که این کانی ها اغلب کانی های کربناته هستند. در حال حاضر به دلیل جاذبه لعاب گونه سنگ های مرمریت تفکیک آنها از تراورتن رزین شده امری بسیار دشوار می باشد. مرمریت از اصطلاحات تجاری بوده و اغلب در ایران استفاده می شود این سنگ با توجه به زیبایی ظاهری بسیار مناسبی که داراست امروزه بسیار مورد توجه مخاطبان و کاربران واقع شده است.

سنگ مرمریت تایل دهبید و آمیتیس

همانطور که در بخش های ابتدایی نیز اشاره کردیم کاربرد سنگ مرمریت  در استفاده از فضای داخلی بنا ها قابل مشاهده می باشد که در عصر جدید برای کفپوش بنا، دیوارپوش، اپن آشپزخانه، جلوی آمدگی پنجره ها و … از این نوع سنگ بهره مند می شوند. بیشترین معدن سنگ های مرمریت در کشورمان استان هایی نظیر آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، استان های مرکزی، اصفهان، فارس، لرستان و خراسان می باشند. 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تغییر ظاهر وبسایت آنلاین سنگ می باشیم بزودی با طرحی بهتر و امکانات بیشتر بر می گردیم.

فروشگاه
نوار کناری
0 لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من